top of page

 

KRIJGSKUNSTSCHOOL

WORTEGEM-PETEGEM
 
karate en ninjutsu
 
 
Locatie | Sporthal 'de Ruffel'
 
Nellekensweg 1 
9790 Wortegem-Petegem
 

De krijgskunstschool werd in september 2012 opgestart door Wouter & Koen Robbens en Heidi Nolf. Allen woonachtig te Wortegem-Petegem.

 

Er werd meteen geopteerd om karate en ninjutsu aan te bieden omdat ze elkaar versterken en tot een hoger niveau verheven. Ook zijn we onmiddellijk gestart met een jongerenwerking omdat we ervan overtuigd zijn van de slogan: 'jong geleerd, oud gedaan'. Daarnaast biedt het ook de kans om als gezin samen te trainen. De moeilijkheidsgraad wordt aangepast aan de leerfase. 

 

We beoefenen sedert de jaren 80 karate en ninjutsu. Binnen karate hebben we gedurende jaren competitie gedaan en behaalden we diverse podiumplaatsen en maakten we deel uit van de nationale selectie. Ondanks dit gegeven wil we niet louter een competitieclub zijn.

 

Daarnaast hebben we ons bijgeschoold in de Vlaamse Trainersschool en zijn we momenteel instructeur en trainer B karate.

 

 

 

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Mushin Wortegem-Petegem is een feitelijke vereniging. De bestuursleden zijn: 

Wouter Robbens, voorzitter / Heidi Nolf, secretaris / Koen Robbens, penningmeester.

Kinderen, jongeren en volwassenen die elk op hun eigen niveau een gewapende of ongewapende krijgskunst willen beoefenen kunnen bij ons terecht. We bieden de volgende, elkaar aanvullende, krijgskunsten aan: ninjutsu en karate. De krijgskunstschool vertegenwoordigt het traditionele en het moderne aspect van krijgskunst. Beide sporten/krijgskunsten bieden volgende voordelen: verbeteren van je coördinatie, lenigheid/flexibiliteit, snelheid, kracht en evenwicht. Daarnaast leer je jezelf verdedigen.

 

Ninjutsu ligt aan de basis van diverse Japanse krijgskunsten en belicht zowel het gewapende (zwaard, stok, mes, ketting ...) als het ongewapende aspect (klemmen, stoten, drukpunten…). 

Je kan op elk moment instappen. Er is geen basiskennis vereist, maar is verrijkend als aanvulling op een reeds gekende krijgskunst (judo, karate, enz.).Er is geen competitie.

 

Karate is van oorsprong een Japans opvoedkundig systeem dat voortvloeide uit oudere krijgskunsten. Volgende waarden staan centraal: nederigheid | eerlijkheid | inzet | respect en  zelfcontrole. Karate is een hoofdzakelijk ongewapende krijgskunst (Kara-te = Lege hand) en de basiselementen in karate zijn afweer- en aanvalstechnieken (slag, stamp en stoot). Shotokan karate is een moderne non-impact verdedigingsport die sportief breed uitgebouwd is en een eigen competitie kent voor jong en oud (kata en kumite). 
Je kan op elk moment met karate beginnen en dit zowel recreatief als competitief.  Karate is eveneens een goede basis voor ninjutsu.

bottom of page