top of page

OPEN PRACTICE | zo 21/01/2018 KOSSHIJUTSU & KOPPŌJUTSU

o.l.v. Shidōshi Robbens Wouter en Robbens Koen

Iedereen* is van harte welkom op de oefensessies op zondag 21/01/2018 en dit om kosshijutsu (gebruik van technieken op spier & zenuwbanen) en koppōjutsu (botstructuren) van naderbij te bestuderen.

Tijdens deze sessies zal je jouw lichaam en wapens nog efficiënter leren gebruiken door weefsels aan te vallen die het meest effect hebben om je tegenstander te neutraliseren.

* Voor iedereen met een basiskennis binnen krijgskunst (ninjutsu, karate, judo, ...)

Thema

GYOKKO RYŪ KOSSHIJUTSU

玉虎流骨指術

Dient als ruggengraat van één van de oudste krijgskunstmethoden. Door het gebruik van diagonaal en grote cirkelvormige bewegingen verstoren we de balans. We oefenen om op de juiste afstand gebruik te maken van handen en voeten om spier- en zenuwbanen te raken en/of de tegenstander te werpen enz.

Kosshijutsu wordt gekenmerkt door "beweeglijkheid” en/of “zachtheid” en het belang om op het juiste moment een ontspannen structuur te vormen in je houding.

GIKAN RYŪ KOPPŌJUTSU

義鑑流骨法術

Koppōjutsu is een onderdeel van kosshijutsu dat gebruik maakt van meer lineaire bewegingen om een botstructuur aan te vallen. De bewegingen zijn nauwkeurig en kleiner en worden gekenmerkt door zowel wendbaarheid als stabiliteit door o.a. gebruik van diepe standen. De tegenstander krijgt geen kans in tijd en ruimte om een tegenaanval in te zetten. Koppōjutsu wordt gekenmerkt door "vastheid" en/of "hardheid" en het belang om op het juiste moment een stevige structuur te vormen in je positie.

Ondanks de tegenstellingen delen ze dezelfde basisprincipes en kan je de ene niet zonder de andere beoefenen.

Wanneer | Zondag 21/01/2018 van 11 tot 18u (pauze omstreeks 13u)

Kostprijs | €30 of €10 per sessie.

Inschrijvingen kan tussen 10u30 en 11u of voor aanvang van de les. Tweede les start omstreeks 14u.

Locatie

Sportzaal ‘de Ruffel’ - Kleine sportzaal (boven)

Nellkensweg 1- 9790 Wortegem-Petegem – Belgium

Breng je eigen oefenwapens mee (tanto, hanbo, bokken, enz.) - deelnemers die niet over oefenwapens beschikken kunnen deze lenen zolang de voorraad dit toelaat.

Featured Posts
  • Facebook Classic
Recent Posts
bottom of page